Van, amikor nem az ajtókra ragasztott hirdetésből értesülök a jó dolgokról

A tömbház, amiben lakom, egyik sajátossága, hogy van pár üzleti célból kivett lakás is. Ők természetesen az ajtón is, és a faliújsàgon is hirdetik magukat. Valamikor pedig az ott lakók is, ezen a “fórumon” hirdetik az eladni kívánt tárgyaikat, szolgáltatásaikat, vagy éppen itt keresik ezeket. Vannak, akiket ez kifejezetten zavar. Én azok táborát erősítem, akiket ez egyáltalán nem zavar. Sokszor értesültem már innen dolgokról, és sokszor bizonyultak hasznos információknak. Ugyanakkor van, amikor nem innen kapom a legjobb tippeket, hanem a két ajtóval arrébb lakótól. Történt ugyanis, hogy szerettem volna lecserélni a motorom gumijait, de se abroncs nem volt még, se szerelőt nem találtam. Az említett “ajtós hirdetések” között pedig nem találtam még megfelelő segítséget. Ez a lakó, viszont mindkettőre javasolt egyetlen megoldást: a Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire-t. 

Elég egy jó tipp és jó dolgokra tehetünk szert


Korábban nem hallottam róluk, de úgy gondoltam, adok nekik egy esélyt. Azt kell mondanom, hogy nem bántam meg. Egy jól szervezett weboldalon találtam magam, ahol nyugodtan válogathattam megannyi motorgumi közül. Azok többféle kategória alapján vannak beosztva, de ha valaki még ezeknél is pontosabb elképzeléssel érkezik, akkor ő használhatja a kereső funkciót is. Ott olyan szűrőket állíthat be, mint a magasság, szélesség, átmérő, típus, illetve azt, hogy új vagy használt gumik között válogatna-e szívesebben. 

A vásárlási és szállítási feltételek menüpontban pedig kicsit részletesebben is tájékozódhattam arról is, hogy a megvásárolt gumikra még 12 hónap garanciát is kapok. Ráadásul az általuk elvégzett munka után is kapunk 6 hónap garanciát, úgyhogy egyre szimpatikusabb volt az oldal. Ebben a menüpontban azt is megismerhettem, hogy milyen esetekben nem lehet érvényesíteni a garanciát. Emellett arról is tájékozódhattam, hogy mi történik olyankor, ha meggondolom magam vagy nem passzol a gumi mérete, ezért töröltetném a rendelést. Ezt egyébként meg lehet tenni, csak jelezni kell e-mailben a cégnek. Erre, ha már átvettük, akkor 8 napunk van, majd vissza kell juttatni a terméket, ők pedig visszafizetik a számlázott árat.


A vásárlás során inkább a kategóriákon belül nézelődtem, ott pedig elsősorban a páros akciók között. Találtam is egy kihagyhatatlan ajánlatot, így az bekerült a kosaramba. Néhány adat megadását követően, kiválasztottam, hogy személyesen szeretném átvenni és majd a ott rendezem az anyagiakat. Emellett van lehetőség házhoz szállítással is kérni a csomagot és akár előre utalással is lehet fizetni, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Gumi van, már csak időpont kell


Az utolsó feladatom az volt, hogy kiderítsem, miként lehet a Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire műhelyébe időpontot foglalni. A honlapon erre is találtam választ. Lehetőség van időpontot kérni telefonon, személyesen vagy akár az online időpontfoglalón keresztül. Én a telefon mellett döntöttem, mert ott fel is tudtam tenni néhány kérdést. Ráadásul azt is szerettem volna tudatni a céggel, hogy rendeltem tőlük motorgumikat, amelyeket majd személyesen is vennék át. 


Végig nagyon készségesek voltak a telefonban, illetve aztán az átvétel és a szerelés során is minden rendben lezajlott. Örülök, hogy megismerkedhettem a https://www.motortire.hu/ weboldallal.