Rezsicsökkentés magasfokon

Most, hogy lassan véget ér a nyár, és kezdenek hűvösödni a napok, észrevettem, hogy a hálószobában eléggé húz az ablak. Kifejezetten kellemetlen tud lenni, amikor fúj a szél.

Megbeszéltük a barátommal, hogy sürgősen tennünk kell valamit az ügyben, még mielőtt beállnak a komolyabb hidegek. Kis is hívtunk egy szakembert, akivel hosszasan beszélgettünk a lehetséges megoldásokról meg arról, mennyire meg fogjuk majd érezni a fűtési szezonban, ha végre normálisan fognak zárni az ablakok. Nem is gondolná az ember, mennyire számít a rezsiköltségnél. Tovább beszélgettünk arról, mi mindennel lehet még csökkenteni a rezsikiadásokat, és elég hamar a környezetbarát, megújuló energiaforrásokra terelődött a szó – mint amilyen például a hőszivattyú. Ajánlott is egy oldalt, a KlimaGlobal eu-t, hogy ha érdekel minket a téma, nézzünk utána.

Mivel nagyon is érdekel a téma (általában nagyon érdekel bármi, ami környezetbarát, pláne amivel hosszú távon még a rezsit is csökkenteni lehet), este neki is álltunk a barátommal áttanulmányozni az ajánlott honlapot. Rögtön szimpatikus lett, hogy közérthető módon, mégis rendkívül széleskörűen nyújt tájékoztatást a hőszivattyúk működési elvéről, különböző típusairól és a legfontosabb előnyökről, amelyekkel másfajta fűtési rendszerekhez képest számolni lehet.

A hőszivattyúval egyébként a házunk fűtéséről és hűtéséről, valamint a melegvíz-ellátásáról is gondoskodhatunk. A hűtés kérdése kiemelten fontos az egyre szélsőségesebbé váló időjárás mellett, amikor a nyári kánikula gyakran már elviselhetetlen valamiféle légkondicionáló berendezés nélkül – annak érdekében azonban, hogy a már amúgy is kritikus helyzetet ne rontsuk még tovább, és valamiképpen ki tudjunk szakadni az ördögi körből, létfontosságú, hogy minél többen környezetkímélő alternatívát válasszunk a nyári komfortérzetünk megteremtéséhez.

Azon kívül, hogy tájékozódhatunk a hőszivattyúk különböző típusairól (úgy mint talajkollektoros, talajszondás, kútvizes, illetve levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúk), rögtön árajánlatot is kérhetünk az oldalon. Ehhez csak egy űrlapot kell kitöltenünk, ezt követően pedig már a cég egyik munkatársa fogja felvenni a kapcsolatot velünk, és egyeztetni a további teendőkről és tudnivalókról. Nagyon szimpatikus, hogy külön kiemelik: helyszíni szemle nélkül nem készítenek konkrét terveket vagy árajánlatot nekünk, rendkívül fontos ugyanis, hogy egy hozzáértő szakember a helyszínen mérje fel a konkrét adottságokat. A KlimaGlobal eu csapatára bátran rábízhatjuk magunkat: tizenöt éves tapasztalattal és hatalmas felhalmozott tudással rendelkeznek a hőszivattyúkkal kapcsolatban, így amennyiben egy időtálló, minél rövidebb idő alatt megtérülő és megbízható rendszert szeretnénk, feltétlenül jó döntés rájuk bízni a feladatot.

El is döntöttük a barátommal, hogy a nyílászárók lecserélése után a következő nagyobb beruházásunk egy hőszivattyú lesz – nem olcsó mulatság persze, de a KlimaGlobal eu-val legalább abban biztosan lehetünk, hogy a befektetett pénzünk idővel megtérül, a házunk pedig szakavatott kezekben van.