Nekem ne mondja senki, hogy a gyökérkezelés nem fájdalmas

Nemrég éppen ablakot pucoltam otthon, amikor durva fájdalom nyilallt a fogamba. Azt hittem, leszédülök a székről, annyira elkezdett fájni fogam. A fájdalmat olyan elviselhetetlennek éreztem, hogy amikor hazaért a férjem, azonnal fogorvoshoz vitt. Amíg engem bent a rendelőben kezeltek, addig ő megnézte a rendelő honlapját a fogorvosbudapest.info oldalon, mert nagyon aggódott értem. Kiderült ugyanis, hogy gyökérkezelésre lesz szükségem, és annak akart utána nézni, hogy a gyökérkezelés fájdalmas-e.

Jelentem: igen. Amíg azonban én csak a fájdalmat éreztem a rendelőben, a férjem a honlapon annak is utána olvasott, miért érzünk ilyen fájdalmat gyökérkezeléskor. A honlapon azt írták, elsősorban azért, mert gyökérkezeléskor a fog legbelső rétegébe kell belenyúlni, amelyet idegek és erek hálóznak be. Ezért óriási fájdalmat tud kiváltani, ha megsérül, vagy ha azt a fogterületet kell gyökérkezelni. Ezen a legbelső fogrétegen alakul ki ugyanis a fájdalomérzet és itt keletkezik a gyulladás is. Mivel pedig minden egy kicsi, zárt rendszerben, a fog belsejében történik, ezért érünk akkora fájdalmat.

A gyökérkezelés fájdalmas volt, és ahogyan a honlapon is írják, sajnos egy ilyen beavatkozásnál több alkalomra is szükség lehet. Sőt, még a kitartó orvosi munka ellenére sem mindig garantálható a teljes siker. Dr. Pénzes Andrea rendelőjét ettől függetlenül bátran ajánlom mindenkinek, mert hihetetlen szakértelemmel és empátiával fordulnak a páciensek felé!