Így alapítottam céget néhány évvel ezelőtt

Kft alapítás törzstőke

Amikor tini koromban az édesapámnak segítettem be az ő nyílászáró vállalkozásába még nem voltam abban bizonyos, hogy én is ezzel fogok foglalkozni felnőtt koromban. De ahogy telt az idő, beláttam, hogy ez egy nagyon remek lehetőség arra, hogy megteremtsem számomra és a családomnak a biztos anyagi megélhetést. Ráadásul egy olyan ember mellett dolgozhattam és egy olyan embertől tanultam, aki tényleg nagyon elismert a szakmájában, így megvolt minden tudás, amire szükség van egy ilyen vállalkozás beindításához, illetve kapcsolati tőkével is rendelkeztem apám révén. Sajnos édesapám már nem élte meg az én cégem alapítását, de nagyon sokat köszönhetek annak, hogy ezt be tudtam indítani, és hogy azóta is sikeres cégvezető vált belőlem.

Így nem tudtam tőle segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy pontosan hogyan is néz ki a kft alapítás törzstőke szükséges-e vagy sem. Ilyesmiről nem volt semmi fogalmam, de mikor teljesen elmerültem az aggodalomban, hogy nekem ez nem fog menni, fogalmam sincs, mi a teendő, kit kellene megkeresni, ekkor az egyik barátom ajánlotta nekem a Top cégalapítás céget, akik segítségemre tudtak lenni abban, hogy megalapítsam a cégemet mindenféle előismeret és tudás nélkül. Nem tudtam, hogy léteznek olyan cégek, akik ilyen szolgáltatást nyújtanak, azt hittem, hogy ezt majd teljesen egyedül kell véghez vinnem, amitől el is fogott némi kétség és aggodalom, hiszen nem vagyok valami jártas a hivatalos ügyintézésékben. Így nagyon megörültem annak, hogy ezt a számomra problémás folyamatot átadhattam másnak.

Ez egy olyan cég, ami abban tud segíteni, hogy leveszi a vállunkról a Kft. alapítással kapcsolatos ügyintézési terhet. Ráadásul székhely szolgáltatással is foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha nem szeretnénk, hogy a saját címünkre legyen bejegyezve a cégünk, vagy olyan vállalkozásunk van, ami nem helyhez kötött, mint például a nyílászáró cserével foglalkozó vállalkozásom is, akkor lehetőség van arra, hogy más cégtől béreljünk székhely szolgáltatást. Ez arra is jó, hogy nem fognak az ügyfelek váratlanul az ajtónkban megjelenni, hiszen simán megeshet az, hogy cégkereső alapján valaki ránk keres, majd pedig mindenféle előzetes megbeszélés és időpont kérés nélkül egyszer csak megjelenik a vállalkozásunknál, ami sok esetben nem túl szerencsés. A top cégalapítás lehetőséget biztosít arra, hogy a székhely az általuk megadott címen legyen elérhető. Ráadásul hogyha a székhely szolgáltatás náluk van igénybe véve, akkor a cégalapítást ingyenesen biztosítják.

Ahogy mondtam, nem igazán volt fogalmam arról, hogy ez pontosan hogy is néz ki a valóságban, hiszen még soha nem alapítottam céget, így nem volt rálátásom arra, hogy milyen teendőim is vannak, de ezen az oldalon azt is megtudhattam, hogy milyen költségekkel kell számolnom. Azt tudtam, hogy lesznek költségek, de pontos elképzelésem nem volt arról, hogy ez mit is jelent, és milyen típusú költségekre számíthatok. Vannak cégalapítási díjak, amennyiben valaki a székely szolgáltatást nem ennél a cégnél veszi igénybe, de mivel én székely szolgáltatást is rendelek, így nulla forintba került, vagyis teljesen ingyenesen tudtam megalapítani a saját cégemet. Ráadásul a székhely szolgáltatásnak a díját elegendő csak hat hónapra befizetni, mégis hét hónapig fogják biztosítani ezt a szolgáltatást, mivel egy plusz ajándék hónapot adnak.

Két városban is igénybe lehet venni náluk a székhely szolgáltatást. Az egyik Budapest, a másik pedig Újlengyel. Én budapesti címet választottam, hiszen ez van hozzám a legközelebb, s bár nem igazán kell bejárni, azért néha megeshet, hogy valami későbbi hivatalos ügyintézés keretében meg kell jelenni, így ezt találtam a legjobbnak.

Ahogy említettem, nem igazán tudtam, hogy milyen teendőkre is kellene számítanom, de már mielőtt felvettem volna a kapcsolatot ezzel a céggel, az oldalukon keresztül rengeteg információt megkaptam ahhoz, hogy legyen már némi rálátásom arra, hogyan is néz ki a cégalapítás. Itt felsorolják a cégalapítás előtti teendőket, és itt tudtam meg, hogy a cégalapítás előtt egy könyvelőt is meg kell keresnem.

Természetesen azt gondoltam, hogy a cégnevet érdemes már kitalálni a cégalapítás előtt, de azt nem tudtam, hogy még a cégnévre is különféle szabályok vonatkoznak. A székhelyválasztás is már megtörtént számomra fejben, hiszen Budapestet szerettem volna választani, illetve itt tudtam meg, hogy léteznek teáor tevékenységi számok, ami alapján ki kell választani, hogy milyen tevékenységet szeretnék végezni. Illetve a cég jegyzett tőkéjét is meg kell állapítani, valamint az ezzel kapcsolatos befizetés részleteinek is tisztának kell lennie. De nem csak a cégalapítás előtti teendőket sorolják fel az oldalon, hanem a cégalapítás utáni teendőket is. Ilyen a bankszámla nyitás, a kereskedelmi és Ipari Kamarának a tagdíjának a befizetése, a NAV-hoz történő bejelentkezés, és azt is leírták, hogy a helyi önkormányzathoz már nem kell bejelentkezni. A köztes teendőket pedig az iroda saját maga átvállalja át, így azzal nem kellett nekem foglalkoznom.

Az is nagyon fontos, hogy nem alapíthat bárki céget. Vannak bizonyos feltételek, amiknek meg kell felelni. Ezeket is megtaláltam a top cégalapítás oldalán. Külön fel van sorolva, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy ügyvezetőnek, valamint milyen feltételek vonatkoznak a tulajdonosokra. Van átfedés a kettő között, de azért különbség is akad.

Az egész cégalapítás menete roppant egyszerű volt számomra, aminek nagyon örültem. Kicsit aggódtam azon, hogy vajon ez mennyi időt fog elvenni tőlem, de azáltal, hogy tőlük igénybe vettem ezt a szolgáltatást, nagyon sok terhet levettek a vállamról. Egyszerűen csak felvettem velük a kapcsolatot telefonon, majd kaptam egy formanyomtatványt, amit vissza kellett küldenem a részükre. Ezután megbeszéltük azt, hogy mikor tudunk személyesen találkozni, és ezen a személyes találkozón történt meg az aláírás, valamint minden további felmerülő kérdésemre megkaptam a választ is. Ezen a személyes megjelenésen történt az ügyvédi ellenjegyzés is. Innentől kezdve pedig a cégbíróságra történő benyújtást már az iroda végezte el, valamint a cégbírósági bejegyzésről pedig értesítettek engem e-mailen keresztül.

Mindenki nagyon segítőkész volt és hihetetlenül gördülékeny volt az egész ügyintézési folyamat, amiért elmondhatatlanul hálás vagyok. Az időpontot is nagyon gyorsan sikerült lefoglalni. Rövid határidőn belül már biztosítottak nekem a személyes megjelenéshez az időpontot is. Az egész ügymenet nagyon jó volt szervezve, semmi okom nem lehet a panaszra, csak is jókat tudok elmondani az egész ügyintézésről.

Az árakkal is teljes mértékben meg vagyok elégedve. Nagyon örültem annak is, hogy minden felmerülő kérdésemre türelemmel és segítőkészséggel válaszoltak, nem éreztették azt velem, hogy mennyire kezdő vagyok és tudatlan, egy nagyon profi csapattól, gyors és udvarias segítségnyújtást kaptam. Jó lenne, ha minden céggel kapcsolatos ügyintézés ennyire gyorsan és precízen történne minden más esetben is.

Ha az én cég alapításra adnám ismét a fejemet, akkor biztos, hogy megint őket választanám, hiszen mindenben számíthattam rájuk, legyen az a teljes ügyintézés átadása, a kft. alapítás ügyintézése, a felmerülő kérdések a Kft alapítás törzstőke kapcsán.

És innentől nekem már nem volt más feladatom, mint beindítani a céget, megkeresni az ügyfeleket és szépíteni a lakásokat, házakat.

Nagyon fontosnak tartom, hogy mi magyar vállalkozók, cég tulajdonosok pozitívan értekezzünk egymásról, ez elősegíti a magyar gazdaság növekedését. Merj te is pozitívan nyilatkozni azokról a cégekről, akiknek a szolgáltatásaival elégedett vagy. Bízom abban, hogy egyszer majd én is belefutok egy olyan blogba, vagy valamilyen fórumon egy hozzászólásba, amiben az én nyílászáró cserével foglalkozó vállalkozásomról írnak és ajánlják másoknak.