Egyszerre több projektbe is belevágunk!

Viszonylag nagy kertes házban élünk. Kitti, a kislányunk már jövőre lesz 5 éves és úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ideje lenne, hogy legyen Kittinek egy kistestvére is. Ez mind nagyon örvendetes, de az összes szoba foglalt volt már a házban. Mivel nem szerettünk volna költözni, ezért úgy döntöttünk, hogy kibővítjük a házat egy újabb szobával és fürdővel. Ha már itt tartottunk: az ablakok cseréjét is fontolóra vettük, emellett pedig a legnagyobb projektnek a napelemekre való átállást is elkezdtük tervezgetni.

Szerencsére nem vagyunk rossz anyagi helyzetben, de azért ez a nagy átalakítás még nekünk is erős lett volna, ezért elkezdtünk nézelődni az interneten, hogy milyen támogatással tudnánk kicsit könnyíteni a költségeken.

A napelempalyazatok.hu oldalon meg is találtuk a nekünk való pályázatot.

Ez a pályázat már 2021 januárjától érvényes, vagyis azok a munkálatok, amik már idén januárban elkezdődnek beszámíthatók lesznek.

Ja, de milyen jó fej vagyok, nem is mondtam el a pályázat lényegét, csak beszélek itt össze-vissza!

Szóval ez a pályázat talán az eddigi legnagyobb családtámogatási program, aminek legfőbb célja az otthonfelújítás. Nem véletlenül koncentrálódik a családokra, mivel van pár kikötés, aminek az igénylőnek meg kell felelnie.

Az első ilyen, hogy legalább egy gyerkőcnek kell lennie a családban. A gyerek életkora ebben az esetben már a magzati kortól számít, vagyis a 12. héttől és egészen 25 éves korig tart. Végül is, azért ez eléggé széles skála, szerintem nem olyan nehéz megugrani.  Mindemellett köztartozásmentesnek kell lennie az igénylőnek és rendelkeznie kell 1 évnyi TB jogviszonnyal is.

Az egész pedig úgy működik, hogy a felújítási munkálatoknak, valamint az anyagköltségnek az 50%-át az állam átvállalja. Ezt nem előre fizetik, és persze van egy felső határ is, ez most itt 3 millió forint, vagyis ez az a max összeg, amit az állam kifizet helyettünk. Ezt a 3 milliót nem kötelező kihasználni, de szerintem, ha tehetitek, próbáljátok meg, mert ezt a támogatást csak egyszer lehet igénybe venni, többször sajnos nem.

Ami még könnyítő dolog lehet, hogy a 25 éves korhatár nem érvényes, ha valakinek a gyermeke megváltozott képességű, vagy GYOD-ra jogosult. További könnyítés, hogy az elvált szülők is igénybe vehetik ezt a támogatást, és akár fele-fele arányban meg is oszthatják a pénzt.

Ezzel a támogatással egyértelműen napelemeket is be lehet majd szerezni, de a pontos részleteket még nem közölte az oldal.

Ha benneteket is érint a dolog, és szeretnétek naprakészek lenni, szerintem mentsétek el a napelempalyazatok.hu oldalt, én így fogok tenni!