Ajtóra ragasztott hirdetésekből karácsonyi ajándék

A háznak, ahol lakom a főbejárata, vagy kapuja inkább egy olyan tipikus mindenki által ismerti ósdi, óriás faajtó. A nagy felületének köszönhetően rendre tele van hirdetésekkel és szórólapokkal, hiába írjuk ki mindig, hogy köszönjük nem kérjük őket.

Egyik nap viszont végre haszna is volt ennek a sok ajtóra ragasztott papírdarabnak, ugyanis ihletet kaptam a húgaim karácsonyi ajándékához. Az a fura, hogy nem egy konkrét hirdetést láttam, hanem két darabból született meg az ihlet. Az egyiken egy eladó balatoni nyaralót hirdettek, a másik meg egy újság volt, amiben távirányítós játékhajót árultak. Innét született meg, hogy vitorlázni viszem a tesóimat!

Persze nem most, hanem majd, ha az időjárás és a vírus is engedi. Szerencsére találtam egy olyan oldalt, ahol akár két év múlva is felhasználhatjuk az ajándékot, mely fizikailag amúgy egy plasztikkártya. A cég elsődleges profilja amúgy a csapatépítés, de szülinapi bulikra, legénybúcsúkra sőt még lánykérésre is bérelhetünk náluk hajót. Persze nem kell tudni hozzá vitorlázni, akár csapatépítés miatt megyünk, akár családi időtöltés miatt, kapitányt is kérhetünk, aki irányít nekünk. Visszatérve a karácsonyi ajándékkártyára, alapból 3500 forint lenne a kiállítása, de az ünnepre való tekintettel ezt most elengedik. Névre szóló, gravírozott utalványt kapunk, amire még egy kedves vagy vicces kis üzenetet is írathatunk. Hajót is magunk választhatunk az elérhető nyolc darabból, illetve összeállíthatjuk a teljes programot. Sima sétavitorlázás, fürdéssel a Balaton közepén, vagy esetleg vitorlás alapoktatást is hozzácsaphatunk, vagy éppen SUP-ozást. Egészen pontosan még nem tudom, hogy lesz a teljes program, egyelőre csak feltérképeztem a honlapot, de már biztos vagyok benne, hogy ez lesz ideális választás, ráadásul egyszerre két ajándékot is letudok. Időtartamra amúgy legalább két órát javasolnak, egy teljes nap pedig nyolc órát jelent. Elsőre talán sok lenne egy egész napos hajókázás, így szerintem a 3-4 óra lesz az ideális. Ha esetleg kifogytatok az ajándékötletekből, akkor vagy lopjátok el az enyémet és nézzétek meg a BalatonPRO weboldalát, vagy ti is nézegessétek a házatok ósdi bejárati ajtaját!