A nyílászáróink mellett fontos, hogy az egészségünk is rendben legyen

Olyan apróságok, minthogy mennyire van jól szigetelve a lakásunk, sosem foglalkoztattak igazán. Ezeket a dolgokat mindig ráhagytam édesapámra, aki kifejezetten szeretett barkácsolni. Amikor elmagyarázta nekem, hogy miként működik a nyílászáró, én csak bután bólogattam, de nem igazán fogtam fel belőle semmit. Azt hittem, hogy nekem ez túlságosan alantas téma ahhoz, hogy meg kelljen tanulnom. Elvégre mikor lesz szükségem rá? Ebből is látszik a tinikor arroganciája. De szerencsére később megtanultam, hogy néha ezek az elhanyagolhatónak tűnő részletek hozzák a legnagyobb változást az életünkbe.

Természetesen a megújult kapcsolatom a nyílászárókhoz, egy költözéshez volt kötve. Nem én költöztem, hanem az egyik albérlőnk. A lakás az én nevemen volt, úgyhogy nekem kellett megtennem mindent azért, hogy rendesen fel legyen újítva. A nyílászárók kérdése ekkor jött fel életemben először úgy, hogy én is érintett voltam benne. Természetesen fogalmam sem volt, hogy mi lenne a helyes döntés ezekkel a szerkezetekkel kapcsolatban. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy ott volt mellettem apám és ő kisegített engem, miközben értetlenül álltam a választások előtt. Most már nagyon másképp tekintettem erre a régen unalmasnak titulált témára. Meg persze apám is megváltozott emiatt egy kicsit a szememben, érthető módon.

De ez egy eléggé specifikus példa. Biztos vagyok benne, hogy sokan mások is felfogták azt, hogy mit jelent egy jó nyílászáró. Ezt én akkor fedeztem fel, mikor egy saját lakásba költöztem. A számláink mindig az egekben voltak télen és nem tudtuk, hogy mire fel ezek a nagy fűtésárak. A lakásban nagy volt a belmagasság, úgyhogy már alapból elég nagy munka volt az összes helységet felmelegíteni. A legnagyobb baj azonban az volt, hogy a nyílászáróink már nagyon elavultak és régiek voltak. Mikor kihívtunk egy szakembert, ő azt mondta, nem is érti, hogy miként tudtuk fölfűteni a lakást. Ezután már nem volt gond többé a nyílászárókkal és azóta is értem, hogy miért érdemes odafigyelni az állapotukra.

Ugyanígy vagyok az egészségemmel is. Sokáig nem törődtem azzal, hogy milyen vitaminokat veszek be, vagy mit eszek. Ez meg is látszott a közérzetemen, mivel általában fáradt voltam és könnyen felidegesíthető. Minden megváltozott azonban, mikor rátaláltam a Prevenció Patika oldalára. Az előzménytörténet egészen érdekes, és szerintem sokaknak ismerős lesz. Tehát, nagyon fájt a fejem és azt éreztem, hogy talán lázam is van. Először felraktam egy teát, hátha jobb lesz. Nem változott semmi, de még mindig nem akartam elmenni patikába. Egyébként sem szerettem gyógyszertárba járni, úgyhogy semmi gyógyszerünk nem volt otthon. Miután felépültem, megfogadtam, hogy mindig fogok tárolni otthon pár gyógyszert szükség esetére. Ettől függetlenül még mindig nem bírtam rávenni magamat arra, hogy elmenjek patikába.

A lakótársam megelégelte a szenvedésemet és ajánlott nekem egy alternatívát. Azt mondta, hogy van egy internetes bolt, ahonnan körülbelül minden gyógyszerekkel kapcsolatos dolgot be lehet szerezni. Én érdeklődve elkértem tőle az oldal nevét, és így ismertem meg a Prevenció Patika oldalát. Először még félve léptem fel rá, mivel nem számít, hogy virtuálisan létezik csak, még így is kirázott a hideg a patikáktól. A Prevenció Patika kezdőlapja azonban egy nagyon más képet fest, mint amihez hozzászoktunk. Kellemesek a színei és modern a kialakítása. Rögtön azt érzi az ember, hogy ez egy hívogató hely, ahol segíteni akarnak neki a különböző problémáinak a megoldásában.

A Prevenció Patika kezdőlapjának egyébként rengeteg nagyon hasznos funkciója van. Az egyik ilyen, hogy rögtön a kezdőlap tetején láthatunk egy folyamatosan váltakozó diavetítést, ami a jelenleg érvényben lévő akciókról és különböző ajánlatokról tájékoztat minket. Alatta pedig meg lehet találni a kiemelt ajánlatok részleget. Ezt nagyon ajánlom mindenkinek böngészésre, mivel rengeteg új ötletet tudunk belőle szerezni. Sokszor nem is jut eszembe, hogy szükségem lenne valamire, de meglátom itt, a kiemelt ajánlatok között és nagyon örülök, hogy emlékeztetett rá a Prevenció Patika oldala. Egyébként arra is jó, hogy előre betárazzunk olyan gyógyszerekből, amiknek mindenképpen érdemes lenniük egy háztartásban. Azt még megjegyezném, hogy a Prevenció Patika oldalán nincsenek reklámok. Csakis tájékoztatókat lehet találni a saját termékeikről, de egyáltalán nem kell attól félnünk, hogy idegesítő, felugró reklámok fognak fogadni minket, mikor először belépünk.

Persze ez mind szép és jó, de a böngészés nem az elsődleges célja az embereknek, ha felmennek egy internetes áruházra. Ha konkrétabb tervünk van, akkor sem kell kétségbeesnünk, mivel több lehetőségünk is van arra, hogy rákeressünk az általunk megvásárolni kívánt termékre. Az egyik, a keresősáv. Ezt azoknak ajánlom, akik konkrétak tudják azt, hogy mi a neve, vagy márkája a terméknek, amit keresnek. Ha csak egy töredék van meg belőle, az sem gond, az oldal minden olyan ajánlatot ki fog adni, ami tartalmazza az általunk begépelt szót.

Prevenció Patika

Szerintem azonban többségben vannak azok, akik nem egy konkrét termék, hanem inkább valamilyen probléma megoldása miatt léptek fel az oldalra. Nekik sem kell félniük, mert értük találták ki a kategóriák rendszerét a Prevenció Patika oldalán. A felső menüből kell kiválasztanunk azt a témát, ami minket érdekelt, ezzel pedig le tudjuk szűkíteni a termékválasztékot csak arra, ami nekünk szükséges. Ha beléptünk egy ilyen almenübe, akkor lehetőségünk van további szűrőket alkalmazni. Én ezeket is ajánlom mindenkinek, mivel nagyon meg tudják gyorsítani a vásárlást.

A menürendszer tehát nagyon könnyen kezelhető. De ezen felül is tud még olyat mutatni nekünk a Prevenció Patika, aminek hatására biztosan nem fogunk többet rendes gyógyszertárba járni. Mindenki nézzen magába és vallja be, ha mindig tudatosan és előre felkészülten megy a gyógyszertárba. Ez nem így szokott lenni, különösen, ha rólam van szó. Ezért is utálok gyógyszertárba menni, mert minden egyes terméknél, külön ki kell kérnem az ott dolgozók véleményét. Emiatt pedig sokszor elhamarkodott döntéseket hozok, amiket nem gondoltam át eléggé. A Prevenció Patika oldala azonban lehetőséget nyújt arra, hogy egyenként elolvassuk a termékek legfőbb tudnivalóit.

Az árakat sem kell a polcokon keresni, mindig jól láthatóan oda vannak írva. Így könnyedén mehet az összehasonlítgatás is, és végül meg tudjuk hozni, a számunkra leginkább kedvező döntést. Ha pedig túl vagyunk ezen, akkor jöhet a rendelés folyamata. Itt sem kell nagyon rémüldöznünk, mivel erre is a Prevenció Patika kiszámíthatósága és profizmusa jellemző. A kiválasztott termékeket behelyezhetjük a virtuális kosarunkba. Ezt egyszer átnézhetjük még, mielőtt leadnánk a rendelést. Ki kell töltenünk pár adatot, ami senkinek nem fog gondot okozni, ha akár egy küldeményt feladott már életében. Ezt követően pedig nem kell semmi mást tennünk, csak hátradőlnünk, mert kész is a rendelésünk.